Hulp nodig?

085-2012012 info@3nergie.nl
3nergie

Netbeheer

Netbeheer Energie
Netbeheer

Netwerkkosten verlagen

Kosten voor netbeheer wordt vaak onderschat als het gaat om de totale energiekosten, omdat vele onterecht denken dat een gebruiker geen invloed kan hebben op de netwerkkosten. Een deel van de kosten voor aansluiting en transport zijn zeker te beïnvloeden. Ook andere vaste netwerkkosten, zoals bijvoorbeeld meetdiensten en huurkosten van bedrijfsmiddelen zijn efficiënter te organiseren.

Wat zijn netwerkkosten?

Netwerkkosten zijn alle kosten die betrekking hebben op het vermogen om een bepaalde hoeveel energie te kunnen ontvangen tot en met de energiemeter. Zo betaald u voor het gebruik maken van het gas- en elektriciteitsnet aan de netbeheerder, maar aan de meterverantwoordelijke voor de huur en/of andere diensten van de energiemeter. Vanaf de meter spreken we over de interne of eigen energie installatie.

Hoe zijn netbeheerkosten te beïnvloeden?

De totale netbeheerkosten zijn afhankelijk van de aansluitwaarde van uw aansluiting, hoe groter de aansluitwaarde, hoe hoger de maandelijkse kosten. Het is dus belangrijk om uw aansluitwaarden af te stemmen met uw feitelijke verbruik. Ook kan u besparen door, op basis van uw piekbelasting, uw gecontracteerd vermogen aan te passen. Grootverbruikers betalen maandelijks aan de netbeheerder en meetbedrijf, dus kan je elke maand controleren of je niet onnodig veel geld betaald voor het transport en meten van energie.

Met de liberalisatie van de energiemarkt zijn bepaalde beperkingen die betrekking hebben op producten en diensten rond netwerkheer verdwenen. Door een vorm van concurrentie is meer functionaliteit tegen lagere kosten te verkrijgen en kunnen ook individuele of collectieve afspraken gemaakt worden. Een energie markt specialist helpt u hier graag mee verder.

Het is dus verstandig om ook uw netwerkkosten goed te (laten) analyseren en optimaal af te stemmen bij uw energieverbruik en toekomstige energiebehoeften. Een gedegen inventarisatie van uw netwerkkosten en aansluitwaarden loont!

De toegevoegde waarde van 3nergie

Door contacten en expertise van de energiemarkt kan een energie expert een relevante rol spelen in het bereiken meest efficiënte netbeheer, dit is namelijk onze core-business! Naast het helpen bij de inventarisatie, kunnen wij u ook volledig ontzorgen bij de uitvoering.

Hierin wordt meegenomen;

  • Historisch jaarverbruik
  • Piekbelasting en gecontracteerd vermogen
  • Huidige aansluitwaarden
  • Verwacht verbruik en maximaal vermogen
  • Meetinrichting en -diensten
  • Duurzaamheidsambitie en/of terugleveren
  • Relevante (korte) termijn verwachtingen

Het doel is meer inzicht, risico’s elimineren, continuïteit verhogen én onnodige kosten te verlagen. Maak snel een afspraak met onze specialist voor een maatwerkgesprek en we informeren u over de mogelijkheden!

Meetdiensten
Besparen op meetdiensten

Er kan flink bespaard worden op meetdiensten en dit is iets wat niet alle grootverbruikers weten. Daarnaast levert de meetdata een schat aan informatie over de energieportefeuille en is een belangrijk element bij de inventarisatie.

Lees meer

Kunnen we helpen?

Wij ondersteunen ondernemers bij effectief energiemanagement en energie vraagstukken.

3nergie geeft u niet alleen de informatie, maar helpt ook graag bij de uitvoering.

Neem Contact Op

Meer inzicht tegen lagere kosten? We geven graag advies.