Hulp nodig?

085-2012012 info@3nergie.nl
3nergie

Energielevering

Energielevering
Energielevering

Levering gas en elektra

In het energiecontract met de energieleverancier is opgenomen hoe en welke kosten voor levering van gas en elektra worden aangerekend. Dit zijn de Leveringstarieven per m³ gas en per kWh elektriciteit. Daarnaast zijn er soms nog vaste leveringskosten. Daarbij kun je denken aan vastrecht, administratiekosten, incassokosten of andere overeengekomen vergoedingen. Per aansluiting is men vrij om een leveringsovereenkomst, maar ook leverancier, te kiezen. Men kan dus voor elektra en gas ieder een andere maatschappij hebben. Het leveringstarief is overigens niet het enige waarmee een afnemer zijn energiekosten kan verlagen.

Wat bepaalt het leveringstarief

Energieleveranciers mogen zelf het leveringstarief bepalen voor gas en elektra. Iedere leverancier berekent dit anders, maar wel afhankelijk van de factoren die invloed hebben op de marktprijzen. Bij het aangaan van een energiecontract kunt u kiezen voor een vast leveringstarief of een variabel leveringstarief. Weet dat alle energiemaatschappijen hun energie op dezelfde energiebeurzen verhandelen, dus uiteindelijk gaat het om vraag- en aanbod.

Daarmee is de energie inkoopprijs oa. afhankelijk van de volgende factoren:

  • Beurstarieven
  • Hoeveelheid duurzame energiebronnen
  • Onbalans op het energienet
  • Macro-omstandigheden
  • Verbruiksprofielen

Energietarieven zijn dan ook continue in beweging. Dit brengt risico’s, maar ook kansen met zich mee! Het belang van strategische energie inkoop wordt door vele onderschat. Bedenk voor het inkopen van energie daarom goed welke inkoopstrategie het best bij u past. Hiervoor kan u een analyse laten uitvoeren.

Ontwikkelingen Energiemarkt
Ontwikkelingen Energiemarkt

3nergie volgt het energienieuws en kan er ook een toelichting op geven. Daarbij gaat niet alleen over de actuele energieprijzen of duurzame energie. Kennis van de energiemarkt is noodzakelijk voor bepaalde strategische beslissingen.

Lees meer

Wat zijn uw voordelen?

Uiteraard behaald u met een goed doordachte strategie voor de energie inkoop een beter resultaat. Dat wil zeggen, een passende deal, beheersbare energiekosten en dus geen (ogenschijnlijke) voordeeltjes op korte termijn die u uiteindelijk duur komen te staan. Laat u niet verleiden om snel een contract af te sluiten, maar bekijk en bereken de mogelijke scenario’s.

Laat u bijstaan door een energie inkoop expert!

Het inkopen van energie is geen activiteit die u geregeld uitvoert, terwijl het belang en complexiteit van de inkoop van energie juist zeer groot is. Door vooraf strategische uitgangspunten te bepalen is een specialist in staat een contract af te sluiten dat past bij de gekozen strategie. In alle gevallen zal de inkoop naar wens verlopen en kunnen we later nog wel de door u gekozen strategie evalueren.

De toegevoegde waarde van 3nergie

Door contacten en expertise van de energiemarkt kan een energie specialist een relevante rol spelen in het bereiken van de beste deal, dit is namelijk onze core-business! Naast het helpen bij de juiste strategie, kunnen wij u ook volledig ontzorgen bij de uitvoering.

Kunnen we helpen?

Wij ondersteunen ondernemers bij effectief energiemanagement en energie vraagstukken.

3nergie geeft u niet alleen de informatie, maar helpt ook graag bij de uitvoering.

Neem Contact Op

Meer inzicht tegen lagere kosten? We geven graag advies.