Hulp nodig?

085-2012012 info@3nergie.nl
3nergie

Meetdiensten

Meetdiensten
Meetdiensten

Meetdiensten voor grootverbruikers

Grootverbruikers zijn verplicht om een meetverantwoordelijke aan te wijzen. Het meetbedrijf meet het verbruik via de energiemeter. De meetdienst gaat dus over het collecteren, beheren, valideren en distribueren van meetdata, onder andere richting de energieleverancier en netbeheerder. Op deze manier kunnen de netbeheerder en energieleverancier de gemeten vermogens en verbruiken factureren.

Er kan flink bespaard worden op meetdiensten en dit is iets wat niet alle grootverbruikers weten. Daarnaast levert de meetdata een schat aan informatie over de energieportefeuille en is een belangrijk element bij de inventarisatie. De meetgegevens vertellen namelijk wanneer en hoeveel energie u nodig heeft gehad. Een bruto-productiemeter is een aanvullende meetdienst die meet hoeveel elektriciteit u opwek, bijvoorbeeld met uw zonnepanelen.

Hoeveel voordeel met meetdiensten

Er zijn momenteel 10 erkende meetbedrijven voor gas en elektra. Als grootverbruikers kan u kiezen bij welk meetbedrijf u de meetdiensten afneemt. Door de liberalisering kan u individueel of collectief afspraken maken over de gewenste functionaliteit en kostprijs. In sommige gevallen levert dit een kostenbesparing tot wel 50% op.

Naast de directe kostenbesparing kan de optimalisatie van de meetdiensten u nog veel meer opleveren. Voor efficiënt energiemanagement is (realtime) inzicht in uw energieverbruik absoluut noodzakelijk! Het is daarom belangrijk dat u functionaliteit en inzicht meeweegt bij de keuze van een (nieuw) meetbedrijf.

Kortom meer inzicht en functionaliteit lijdt uiteindelijk tot lagere energiekosten. Denk hierbij sowieso aan;

  • Inzicht in het energieverbruik
  • Controle op sluimerverbruik
  • Sturen op piekbelasting en gecontracteerd vermogen
  • Signaleren van verbruik- en seizoentrends
  • Gunstiger energietarief
  • Meten van blindverbruik
  • Gelijktijdigheid bij eigen opwek

Energiemanagement en meetdiensten

Meetdata en daarmee meetdiensten zijn een essentiële bron voor gedegen energiemanagement. Of het nu gaat om een nulmeting bij duurzaamheid of voor het verkrijgen van een scherpere tariefstelling voor uw energiecontract. Gefundeerd inzicht in de actuele verbruiksgegevens biedt tal van voordelen.

De energie adviseur gebruikt de meetgegevens niet alleen voor de inventarisatie, maar ook bij de evaluatie na de verschillende processtappen. Hiermee blijft u steeds op de hoogte van de actuele stand van zaken en worden ook de resultaten zichtbaar in kosten én verbruik.

Maak snel een afspraak voor meetdiensten en we bekijken samen welke aanpassingen voor u interessant zijn. Dat levert gegarandeerd een voordeel op!

Kunnen we helpen?

Wij ondersteunen ondernemers bij effectief energiemanagement en energie vraagstukken.

3nergie geeft u niet alleen de informatie, maar helpt ook graag bij de uitvoering.

Neem Contact Op

Meer inzicht tegen lagere kosten? We geven graag advies.