Hulp nodig?

085-2012012 info@3nergie.nl
3nergie

Leegstand

Leegstand

Leegstand

Staat uw bedrijfspand korte of langere tijd leeg, geef dan zeker aandacht aan uw energie. Als eigenaar of beheerders van commercieel vastgoed wilt u toch niet onnodig veel betalen voor de energieaansluitingen.

Als eigenaar of beheerder van het vastgoed blijft u verantwoordelijk voor de energie, ook als er (bijna) geen verbruik is. In elk gebouw komt wel eens leegstand vanwege verhuur of verkoop voor. Ook door verbouwen of na nieuwbouw kan een gebouw tijdelijk leeg staan. De vaste maandelijkse kosten voor energielevering zijn te beïnvloeden en bepalen juist bij leegstand vooral de energiekosten.

Energietips bij leegstand

Is er sprake van leegstand in uw gebouw, let dan zeker op onderstaande onderdelen. 3nergie noteert voor u de meest relevante aspecten om de maandelijkse kosten van energie bij leegstand onder controle te houden.

Waar moet u op moet letten bij leegstand?

  • Beperk of voorkom elektra- en gasverbruik bij leegstand
  • Noteer én bewaar meterstanden, maak zo nodig foto’s van de meteropname
  • Inventariseer de tijdelijke en toekomstige energiebehoefte
  • Verklein of sluit de aansluiting voor gas en stroom (tijdelijk) af
  • Neem een energiecontract wat past bij de aansluiting en verbruik
  • Selecteer een passend energiecontract (leegstandscontract of variabele energieovereenkomst is lang niet altijd het gunstigste!)
  • Informeer je over de andere (wettelijke) verplichtingen, zeker bij grootverbruik aansluitingen
  • Raadpleeg bij twijfel of vragen een onafhankelijk energie adviseur in

Zorg dus dat u het overzicht behoudt van de energie bij leegstand én niet onnodig veel betaald voor de aansluitingen. Indien gewenst kan 3nergie uw organisatie hier volledig in ontzorgen. Bij grootverbruik zijn de (financiële) overwegingen zeker relevant te noemen.

Optimalisatie van de energie

Op zeker moment komt er een nieuwe gebruiker in het pand en moet de energiesituatie herbekeken worden. Wij weten ook dan precies waar u op moet letten en adviseren u graag.

Zowel vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars, beheersmaatschappijen als eigenaren van kantoren, winkelpanden en andere utiliteitsbouw hebben belang bij effectief energiemanagement bij leegstand.

Heeft u vastgoed of te maken met leegstand, maak dan snel een afspraak met onze energie specialist!

De energieconsultants van 3nergie adviseren niet alleen als het gaat over de energie op aansluitniveau, maar kunnen ook nog op een andere manier van toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijfspand.

Nieuwe aansluiting
Nieuwe aansluiting

Bouw of verbouwen en dan heeft uw organisatie waarschijnlijk nieuwe energie aansluitingen nodig. Het is enorm belangrijk, zeker als grootverbruiker, om hier tijdig aandacht aan te geven.

Lees meer

Kunnen we helpen?

Wij ondersteunen ondernemers bij effectief energiemanagement en energie vraagstukken.

3nergie geeft u niet alleen de informatie, maar helpt ook graag bij de uitvoering.

Neem Contact Op

Meer inzicht tegen lagere kosten? We geven graag advies.