Hulp nodig?

085-2012012 info@3nergie.nl
3nergie

Nieuwe aansluiting

Nieuwe aansluiting

Nieuwe aansluiting

Bouw of verbouwen en dan heeft uw organisatie waarschijnlijk nieuwe energie aansluitingen nodig.

Het is enorm belangrijk om tijdig bij stil te staan volgende vragen;

  • Welk type aansluiting is er nodig?
  • Een nieuwe of kan de bestaande aansluiting worden aangepast
  • Wat komt er nog meer bij kijken?

Klein zakelijk

Een kleinverbruik aansluiting is relatief eenvoudig zelf regelen, dit proces is immer gereguleerd. Dus binnen 18 weken na de opdracht is uw energieaansluiting voor gas of elektriciteit gerealiseerd. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) ziet toe op de kosten, zowel eenmalig als periodiek. Laat u wel goed informeren over de aansluitcapaciteit en houdt daarbij rekening met toekomstige energiebehoefte. Denk bijvoorbeeld aan elektrisch rijden of het plaatsen van zonnepanelen. Met een te grote aansluiting betaald u onnodig veel vaste netwerkkosten en dat is ook weer zonde.

U kan dus – net als voor particulieren aansluitingen – zelf elektra en gas regelen via mijnaansluiting.nl of het als een project uitbesteden aan 3nergie.

Een (tijdelijke) bouwaansluiting

Heeft u elektriciteit nodig tijdens de bouw, dan kan daarvoor een bouwaansluiting worden aangevraagd. Zo’n tijdelijke aansluiting mag maximaal 2 jaar actief blijven. Een bouwaansluiting wordt ondergebracht in een zwerfkast of bouwkast. Hierin zit ook de (slimme) energiemeter. Zodra het bouwproject is afgerond, kan u de bouwaansluiting laten verwijderen of omzetten in een definitieve kleinverbruik aansluiting.

De kosten voor het aanleggen of verwijderen van een bouwaansluiting zijn gelijk aan de tarieven voor het verwijderen van een vaste aansluiting. Het omzetten naar een definitieve aansluiting is feitelijk het verplaatsen van de bouwaansluiting naar de meterkast. Het is daarom belangrijk de aansluiting opnieuw te toetsen en eventueel direct met het verplaatsen een capaciteitswijziging aan te vragen. Welke aansluitcapaciteit er nodig is moet de installateur of de aannemer kunnen vertellen.

Grootverbruik aansluiting

Met een doorlaatwaarde groter dan 3 x 80 Ampère (elektra) of meer dan 40 m3 per uur (gas) bent u grootverbruiker en staat dus los van het feitelijk verbruik.

Een nieuwe grootverbruik aansluiting is heel wat complexer. Van een grootverbruiker wordt dan ook de nodige expertise verwacht. Vanuit het wettelijk kader zijn beslissingen moeilijk omkeerbaar en hebben keuze financiële consequenties.

Vanuit 3nergie bieden we ondersteuning bij;

  • Tenderen trafo(s) en/of andere bedrijfsmiddelen
  • Transportovereenkomst netbeheer
  • Keuze erkent meetbedrijf
  • Aansluitcapaciteit / netvlak
  • Online portal met toegang tot meetdata
  • Overeenkomst voor levering en teruglevering
  • Monitoren van contract- en piek vermogen

Belangrijk om te weten

Op 1 juli 2018 verviel de verplichting om kleinverbruikers (kleine bedrijven) en grootverbruikers aan te sluiten op het gastransportnet.

Een bruto productiemeter (BPM) is verplicht bij overheidssubsidies, zoals de SDE+. Brutoproductiemeter telt bij elke manier van opwekken: zonnepanelen, windmolens of bijvoorbeeld een warmtekrachtkoppeling (WKK).

Energie op termijnmarkt gaat tot vijf jaar in de toekomst. Bij strategische inkoop hou je rekening met vraag en aanbod, waarbij je leveringen op een zo gunstig mogelijk moment wil vastleggen.

Vanaf 1 februari 2020 dient elke G2C gasaansluiting te zijn voorzien van een datalogger of een EVHI-meetinrichting. Hou daar rekening mee bij de keuze van de meetinrichting.

Energie bij verhuizing
Energie bij verhuizing

Verhuist uw organisatie dan verandert ook zeker uw energie. Op de nieuwe locatie moet u zich aanmelden en nadat de verhuizing is afgerond op het oude adres alles goed afwikkelen.

Lees meer

Kunnen we helpen?

Wij ondersteunen ondernemers bij effectief energiemanagement en energie vraagstukken.

3nergie geeft u niet alleen de informatie, maar helpt ook graag bij de uitvoering.

Neem Contact Op

Meer inzicht tegen lagere kosten? We geven graag advies.