Hulp nodig?

085-2012012 info@3nergie.nl
3nergie

Meest gestelde vragen door ondernemers

Meest gestelde vragen door ondernemers

Energiemanagement voor bedrijven

 

Juist voor ondernemers is energiemanagement enorm belangrijk! Dit betekent geen gedoe, maar juist meer inzicht en sturing geven aan het energiegebruik. Zo houdt u de energiekosten nu, maar ook naar de toekomst toe, beheersbaar.

Dit lijkt allemaal niet zo moeilijk, toch zien we vaak dezelfde vragen.

De 5 meest gestelde energievragen zijn;
 1. Hoe kan ik besparen op mijn energiekosten?
 2. Welke wettelijke energie maatregelen gelden voor mijn bedrijf?
 3. Moet ik investeren in duurzaamheid (zonnepanelen, LED, ..)?
 4. Waar moet ik op letten bij de keuze van een leverancier?
 5. Wie kan ons echt onafhankelijk energieadvies geven?
Vanuit 3nergie geven niet alleen antwoord, maar helpen uw organisatie ook met de invulling.

Invulling geven aan effectief energiemanagement

Het zijn niet de vragen, maar juist de antwoorden die relevant zijn. We geven u er desgewenst ook nog een persoonlijke toelichting bij. Kijk hiervoor onderaan of op onze contactpagina voor het plannen van een afspraak.

1. Besparen op energiekosten?

U kan besparen op de energiekosten door minder te verbruiken, maar ook door er minder voor te betalen. Met gedegen energiemanagement worden alle beïnvloedbare factoren zo ingericht dat uw organisatie lagere kosten heeft of een beter rendement maakt.

Vooral bij grootverbruikers en multisites liggen vaak nog genoeg kansen om energiekosten te besparen en het rendement op energie te verbeteren.

Meer energie besparen

 

2. Wettelijke energiemaatregelen voor mijn bedrijf?

De overheid bepaalt steeds nieuwe regels en wetgeving voor ondernemers rond energie en duurzaamheid. Deze nieuwe klimaatwetten hebben dan ook een belangrijke invloed op de energie voor organisaties.

De energie maatregelen verschillen per gebruiker. Aan de hand van het type bedrijfstak, soort aansluiting en totale jaarverbruik kan worden nagegaan aan welke verplichting voor uw inrichting van toepassing zijn.

Meer over de energiewetgeving

 

3. Nu investeren in duurzaamheid?

Vanuit het klimaatakkoord zou Nederland in 2050 volledig duurzaam moeten zijn. Een betrouwbare en volledige duurzame energievoorziening voor alle bedrijven is dan noodzakelijk.

Deze energietransitie vraagt ondernemers en vastgoed eigenaren om te investeren, iets wat de overheid nu ook (nog) stimuleert. Nu al gelden bepaalde verplichtingen en die dwingende overheidsmaatregelen zullen alleen maar toenemen.

Overigens is investeren in duurzaamheid geen straf! Integendeel, het levert doorgaans een prima rendement op. Het is wel verstandig om u te laten bijstaan door een energieadviseur die geen belang heeft bij de keuze.

 

4. Waar opletten bij de keuze van een leverancier?

Zakelijk kan u te maken krijgen met verschillende soorten energiecontracten voor zowel levering, aansluit- als beheer diensten. Het is belangrijk om te weten welke functionaliteiten en voorwaarden mogelijk zijn. Daarnaast kan u pas de ‘goedkoopste’ te kiezen wanneer u alles vergelijkt. Denk daarbij aan;

 • Vastrecht of administratiekosten
 • Keuze (duurzame) energiebron
 • Kosten voor onbalans
 • Mutatiebandbreedte
 • Online dataportal
 • Regio toeslag
 • en meer…

Sommige beslissingen zijn moeilijk omkeerbaar waardoor u nog jaren de negatieve gevolgen ondervindt van een ongunstig contract keuze.

 

5. Wie kan echt onafhankelijk energieadvies geven?

De energiemarkt wordt steeds complexer en partijen die ‘energieadvies’ geven schieten als paddenstoelen uit de grond. Om u te verzekeren van deskundig advies bestaat er een beroepsvereniging van energieadviseurs, namelijk de FedEC (Federatie van EnergieConsultants).

Voor Energie Efficiency Directive (EED), Energie Besparings Onderzoek (EBO) en Energielabels (EPA-W / EPA-U) kan u ook terecht bij ‘BedrijfsEnergieAudits’. Deze BEA-adviseurs bieden organisaties de best beschikbare expertise op het gebied van energieadvies.

Kiezen voor kwalitatieve dienstverlening

 

Laten we een afspraak maken!

Energiekosten zijn voor bedrijven, ook naar de toekomst toe, dus absoluut beïnvloedbaar! Zeker grootverbruikers hebben kans dat ze onnodig veel geld betalen voor de levering en transport van hun energie. Daarnaast gelden kansen en wettelijke verplichtingen, dus reden genoeg om eens samen over te hebben.

Inventarisatie van energie- en klantbehoefte vormen voor 3nergie de basis van gedegen energiemanagement

  PERSOONLIJKE KENNISMAKING

Laten we binnenkort eens een kop koffie drinken en de mogelijkheden voor uw organisatie samen doornemen.

Meer afbeeldingen

Kunnen we helpen?

Wij voorzien dat verschillende vormen van duurzame energie goedkoper en dus interessanter zijn dan traditionele energie. Investeren in duurzaamheid levert een beter rendement op dan bij de bank.

Contacteer Ons

Meer inzicht tegen lagere kosten? We geven graag advies.