Hulp nodig?

085-2012012 info@3nergie.nl
3nergie

Zakelijke energie inkoop planning

Zakelijke energie inkoop planning

Besparen met inkoopstrategie energie

Het plannen van de energie inkoop wordt door veel ondernemers onderschat, terwijl de resultaten voor organisaties aanmerkelijk zijn. Daarom is het kiezen van een passende inkoopstrategie voor energie belangrijk, net als het moment waarop de inkoop van energie geregeld wordt.

Uw businessplan en bedrijfsstrategie zullen in belangrijke mate de visie van de energie inkoop bepalen. 3nergie ondersteunt vooral ook grootverbruikers en multisites bij advies voor de inkoop van energie. Ze helpen u met inzicht op energiemarkt, bepalen van de optimale inkoopstrategie en het toepassen ervan.

Het inschakelen van een expert voor energie inkoop advies een absolute must! Door onze kennis en contacten zijn we niet alleen van toegevoegde waarde bij het advies, maar leveren we aantoonbaar resultaat bij het gehele proces van de aanbesteding. We zorgen ervoor dat de inkoopstrategie aansluit bij uw specifieke bedrijfssituatie, dit als onderdeel van effectief energiemanagement.

Ontwikkelingen energiebeurs

Energie is een beursproduct en deze beurstarieven vormen in de basis uw energieprijzen. Tal van factoren bepalen dus de inkoopprijs van energie;

  • Huidige en toekomstige energiebehoefte (vraag naar energie)
  • Aanbod van energie (fossiele en duurzame energiebronnen)
  • Beursontwikkelingen grondstoffen zoals olie, gas, kolen en CO2 emissierechten
  • Termijn en moment van inkopen van de energie

Met een doordachte energie-inkoop strategie kan ook u profiteren van de mogelijkheden op de energiemarkt en uw energietarieven positief beïnvloeden. Wij volgen voor u de energiebeurzen en hebben kennis van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt.

Neem contact op met een energie-inkoop specialist van 3nergie voor de prognose en interpretatie van bovengenoemde marktomstandigheden.

Hoe volgt u de energiebeurs voor het ideale inkoopmoment?

Collectieve Inkoop Energie

Collectief energie inkopen kan interessant zijn voor bedrijven. Door veel aansluitingen of grote volumes van organisaties te bundelen kunnen gunstige collectieve energiecontracten worden onderhandeld. De gecontracteerde gas en elektra-aansluitingen hebben naast een financieel voordeel normaal gesproken ook andere, gunstige, contractvoorwaarden.

Het participeren in een inkoop collectief is echter niet altijd gunstig! Zeker voor bedrijven met een bovengemiddeld verbruik of juist een voordeling onbalansprofiel. Deze ondernemers zijn niet gebaat bij een normaal inkoopcollectief, maar kiezen liefst voor een persoonlijk aanpak van hun energie-inkoop.

Ook bij ‘gratis’ energiecollectieven of inkoop via een brancheorganisatie is het goed om alert te zijn. Soms profiteert het collectief meer van de deelname, dan de deelnemer van het collectief. Tot slot wordt de term ‘Collectieve Inkoop Energie’ misbruikt voor de verkoop van energiecontracten. In zo’n geval worden de aansluitingen vrijwel direct bij een energiemaatschappij ondergebracht.

Collectieve inkoop 3nergie

Inventarisatie energieportefeuille

Zakelijk energie inkoop start, net als bij andere strategische beslissingen, met een inventarisatie. We kijken niet alleen hoeveel u verbruikt, maar zeker ook hoe en wanneer. Daarbij houden we rekening met uw bedrijfsstrategie en visie. Al deze informatie verwerken tot een strategie voor de inkoop van energie die aansluit bij uw (energie)behoefte.

Na een uitgebreide analyse leggen de mogelijkheden voor en geven direct inzicht in de besparing(en). Naast het voorkomen van onverwachte en onnodige kosten zijn energiekosten (weer) te overzien.

Voordelen van een energiemanagement bureau

Op zoek naar scherpste energietarieven en de juiste leverancier, maar onvoldoende inzicht in de energiemarkt of ontbreekt het u aan tijd om de voortdurende ontwikkelingen op de energiemarkt te volgen?

3nergie helpt energieafnemers met onafhankelijk advies en informeert u over prijsrisico’s. Of het nu gaat over direct inkopen van energie of grootverbruikers begeleiden om het energievolume te spreiden op de fluctuerende energiemarkt. Wij adviseren inkoop-strategieën en ondersteunen bij het selecteren van leveranciers voor duurzame opwekking, CO2-compensatie en groencertificaten.

Daarnaast beschikken over de juiste tools om de energiemarkt te volgen en benchmarken continu de energietarieven. Zo blijft u verzekerd de beste inkoopstrategie en optimaal beheer van energieportefeuille!

Dus wenst u een passende energie-inkoop, maar geen omkijken bij de uitvoering of gedoe bij de overstap naar een andere energieleverancier … we komen graag eens in contact over uw zakelijke energie. Naast het besparen op de kosten van energie, ondersteunen we ook bij de reductie van het verbruik of relevante energieprojecten.

Strategische inkoop verdient zichzelf terug!

Meer afbeeldingen

Kunnen we helpen?

Wij voorzien dat verschillende vormen van duurzame energie goedkoper en dus interessanter zijn dan traditionele energie. Investeren in duurzaamheid levert een beter rendement op dan bij de bank.

Contacteer Ons

Meer inzicht tegen lagere kosten? We geven graag advies.