Hulp nodig?

085-2012012 info@3nergie.nl
3nergie

Vakbeurs Energie 2019

Vakbeurs Energie 2019

Van 8 t/m 10 oktober 2019 vond de 15de editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

Deze jaarlijkse energiebeurs is inmiddels een essentiële ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in energiebesparing en duurzame energieopwekking. Voor een serieuze energie adviseur dus een onmisbaar kans om te netwerken en kennis op te doen.

Zoals voorgaande edities was 3nergie ook dit jaar weer aanwezig en bezocht;

  • Gebouwde omgeving
  • Industrie
  • Heat & Power
  • Ecomobiel
  • Prefab

Energietransitie

De energietransitie is allang niet meer vrijblijvend. Vooral niet na de presentatie van het Klimaatakkoord op 28 juni 2019.

Onze kijk op energie zal de komende jaren ingrijpend (moeten) veranderen. De route naar 49 procent CO2-reductie in 2030 is ingeslagen en betekend ambitieuze plannen als het gaat over isoleren en gebruikmaken van duurzame energie. Tegelijk groeit de vraag naar elektriciteit door elektrische auto’s en het vervangen van gas door stroom.

Aan de andere kant staat het energienetwerk en daarmee ook de subsidie prikkel ernstig onder druk. Toch zien we steeds nieuwe (slimme) innovaties die kunnen helpen om de energievoorziening beheersbaar en ook betaalbaar te houden.

Door het toepassen van effectief energiemanagement kan u de concurrentie zelfs ‘te groen af zijn’.

Ondernemen met Energie

Vooral ondernemers en vastgoed eigenaren staan voor tal van uitdagingen. De steeds strenger wordende emissienormen dwingen organisaties om meer elektrisch te gaan werken (en vervoeren).

  • Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven die jaarlijks minimaal 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas verbruiken.
  • Inmiddels is bekend dat vanaf 1 juli 2020 BENG-eisen gaan gelden voor alle nieuwe gebouwen.
  • Tot slot moeten kantoren (> 100 m2) vanaf 1 januari 2023 minimaal het Energielabel C hebben. Voldoet een pand dan niet, dan mag dit per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden!

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en deze verplichtingen vragen nog om rendabele antwoorden. Vakbeurs Energie biedt talrijke ingangen naar mogelijke oplossingen in de gebouwde omgeving, industrie en mobiliteit.

Wie afwacht zal te maken krijgen met een overheid die dwingt tot het nemen van maatregelen.

Slimme opwek, verbruik en opslag

Op overheid zal de energietransitie in Nederland willen doen versnellen en opschalen. Daarbij is een prominente plaats voor opslag. Daarom kreeg u op woensdag 9 oktober van het ‘Energy Storage’ paviljoen de meest recente inzichten, verwachtingen van experts en concrete projecten met innovatieve technologie gepresenteerd.

Zeker bij langdurige opslag van energie zijn de technologieën voor conversie essentieel. Ook hiervoor geldt dat alle energie die niet verloren gaat, ook niet (duurzaam) opgewekt hoeft te worden.

Deze week werd bekend dat TenneT (de landelijke netbeheerder) zo’n 215 miljoen gaat investeren om de aansluitcapaciteit voor grote wind- en zonneparken mogelijk te maken. Deze projecten in Noord-Nederland zijn naar verwachting pas in 2025 klaar.

Dit laat maar nogmaals zien dat organisaties slim moeten omgaan met hun verbruik en opwek van energie. Juist de kosten van het netwerk en onbalans zullen de komende jaren de totale energiekosten gaan bepalen.

3nergie kan relaties inzicht geven en ondersteunen bij het slim beheren.

Interessant ?

Heeft u Vakbeurs Energie 2019 gemist, maar wil u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Maak vandaag nog een afspraak en we bespreken graag de kansen die er vrijwel zeker liggen.

Van 8 t/m 10 oktober zijn de Brabanthallen in Den Bosch ook volgend jaar weer het toneel voor duurzame innovatie in mobiliteit, energieopwekking en energiebesparing in de gebouwde omgeving en industrie.

  Belafspraak

Meer afbeeldingen

Kunnen we helpen?

Wij voorzien dat verschillende vormen van duurzame energie goedkoper en dus interessanter zijn dan traditionele energie. Investeren in duurzaamheid levert een beter rendement op dan bij de bank.

Contacteer Ons

Meer inzicht tegen lagere kosten? We geven graag advies.